Shopping i Ulanbator

Shopping i Ulanbator

I Mongoliet så kan du shoppa en massa spännande saker. I huvudstaden UB så finns det marknader och butiker som bjuder på lokalt konsthantverk såväl som moderna produkter till attraktiva priser. En del av butikerna är upplevelser i sig och du behöver inte shoppa för att ha kul. Det är klart att det kan vara läge att köpa mattor som håller högsta kvalitet och som kostar en bråkdel av vad de hade gjort hemma. Men frågan är hur du får hem så stora saker.

Tänk på vägen hem när du shoppar i Mongoliet. Saker som kryddor och mindre konsthantverk som souvenirer kan vara bättre att satsa på än stora orientaliska mattor.

State Department Store

Här hittar du allt så om du inte har mycket tid över för shopping så ska du bara bege dig till denna butik. Var medveten om att butiken är en turistmagnet och den är lite dyrare än andra butiker i staden. Men det kan förstås vara en fördel att få allting samlat till en plats. I butiken så finns det kläder, skor, lädervaror, elektronik, mat, smink och souvenirer. Butiken har flera plan med trappor i en öppen planlösning.

Gobi Cashmere

Gobi Cashmere är en fabriksbutik med kashmirkläder. Här kommer du att hitta vacker design och kashmirtyger i alla färger. Kashmir anses vara ett mycket lyxigt material som är mycket mjukt och som värmer vilket inte är så dumt i världens kallaste huvudstad. Här finns också en Ger souvenirbutik. En Ger är det tältliknande huset som du kan övernatta i då du reser i Mongoliet. Denna butiks Ger har 20 väggar och är enorm.

Souvenir House

Om det är saker av läder som kommer från inhemska hantverkare som du är ute efter så är detta ett bra val av butik. Här finns det traditionella dräkter, smycken av silver, målningar och annat som har med Mongoliets kultur och historia att göra.

Ayanchin Outfitters

Om du behöver lite verktyg för att ge dig ut och fiska eller kanske kampa i vildmarken så ska du bege dig till denna butik. Här finns kläderna som krävs för att sova i tält, jaga och promenera långa sträckor i naturen. Produkterna håller hög kvalitet och kan vara väl värda att ta med hem för nya äventyr i svensk natur.

Den svarta marknaden

Naran Tull Market är marknaden som en gång kallades för den svarta marknaden. Idag så är det här en välorganiserad marknad där du hittar allt från förfalskade märkesprodukter till traditionella mongoliska möbler. Här är det billigt och roligt att handla.

Mary & Martha Mongolia

Det här är en butik med hantverk som får goda betyg av besökare. Här finns det vackra kläder och spännande souvenirer till bra priser. Allting tillverkas för hand och ibland finns konstnärerna bakom verken på plats. Då kan man få en personlig souvenir tillverkad på plats!